Elektrische fietsen binnen clubverband

Beste leden,

Als bestuur is het onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat alle leden veilig en verzekerd mee kunnen fietsen. Naar aanleiding van het fietsen met een elektrische fiets binnen clubverband hebben we als bestuur navraag gedaan bij onze verzekeringsmaatschappij. Zij hebben aangegeven dat een elektrische fiets geen probleem vormt, indien deze voldoet aan alle wettelijke normen (o.a. van max. 25km/u). In dit geval zal de collectieve ongevallenverzekering dekking geven bij een ongeval.

We beseffen ons dat dit voor leden met een fiets die niet voldoet aan de wettelijke normen, aanpassing aan de fiets vergt om mee te kunnen fietsen. Tegelijkertijd hebben we als bestuur de verantwoordelijkheid om de veiligheid voor alle leden zo goed als mogelijk te waarborgen en de wettelijke normen in acht te nemen. Maar het feit dat elektrische fietsen tot max. 25km/u  zijn toegestaan bij clubritten is in ieder geval goed nieuws.

Dit betekent dat we leden met een elektrische fiets, mits deze voldoet aan bovenstaande voorwaarden, graag verwelkomen binnen de club en we hierdoor iedereen het fietsplezier zo lang mogelijk kunnen gunnen. 

We rekenen op ieders begrip.

Mocht dit vragen bij jullie oproepen, neem gerust contact met ons op.

Veel groeten het bestuur,

Marlie, Jeff, Jos en Annet
T.W.C. “De Maaspoort”