Categorie archieven: Rapportages

Yvon Frantzen pakt kroon van wereldkampioen Annemiek van Vleuten

Het zal de professionele Strava-gebruiker niet zijn ontgaan. Vandaag 7 oktober pikt ons lid, Yvon Frantzen, de kroon (QOM) af van niet minder dan wereldkampioen Annemiek van Vleuten. Welgeteld één seconde sneller dan Annemiek van Vleuten (1min15sec versus 1min 16sec) op het segment ‘MTB Zuid Veluwe 2.0 Schaarsbergen’.
De tijd gerealiseerd door Annemiek van Vleuten stond al een jaar, om precies te zijn sinds 28 september 2021.
We vroegen Annemiek van Vleuten naar een reactie maar ze wilde niet voor de camera verschijnen.

Annemiek van Vleuten (wie kent haar niet) dit jaar winnaar van onder meer:
– Luik-Bastenaken-Luik;
– Giro Donne;
– Tour de France Femmes;
– La Vuelta;
– Wereldkampioenschap.

Voor de niet doorgewinterde Strava gebruiker: De Kroon (QOM Queen of the Mountain) geeft de beste sporter op een bepaald segment aan. Kronen worden uitgereikt aan de snelste tot dan toe in het algehele klassement van dat segment.

Klik hier voor het overzicht ‘Aller tijden vrouwen’.

Tram Steems
Correspondent ter plekke

 

Amstel Gold Race 2021

Twee krasse knarren

Lees hier het verslag van de Amstel Gold Race 2021, gemaakt door Frans Dreissen met foto’s van Harry Heuts, over twee krasse knarren.

Foto Harry Heuts

Nog drie leden van onze club, welke niet in voornoemd artikel zijn vermeld, fietsten samen met de groep van Puurspanje, de AGR 2021: Fred van Sinttruijen en René Ramakers, beide 94km en 822 hoogtemeters en ons fanatiekste lid Jeffrey de Renet,  264km en 3.099 hoogtemeters.

Marlie Vleeshouwers

Ook onze voorzitter Marlie was deelnemer aan de AGR 2021.
Zij sloot zich aan bij het vrouwenteam van Leontien van Moorsel, Wendy van Dijk en Anouk Smulders, in totaal 500 vrouwen!
Er werd niets aan het toeval overgelaten. Eerst een speciale training samen met Leontien van Moorsel op 4 juli jl. in Zuidplas, Zuid Holland.
Maar dat was nog niet genoeg. Kermis zaterdag en kermis zondag werden opgeofferd. Ze werd door partner/coach/begeleider Igor over de Limburgse klippen heuvels gejaagd.
Igor had als doel gesteld: ‘Marlie moest en zou in topconditie deelnemen aan de AGR’. Om dit doel te bereiken had Igor voor zichzelf een elektrische racefiets gehuurd om zowel op het vlakke als bergop, het tempo hoog te houden.
Goed voorbereid startte Marlie samen met het team van Leontien van Moorsel, Wendy van Dijk en Anouk Smulders, in een mooi tenue d.d. 11 september jl. aan de AGR.
Foto’s: ‘Het team’, ‘De kopgroep’, ‘De Fromberg’ en ‘De finish na 100km 922 hoogtemeters’.

 

Tekst: Wim Heijmans

Opening seizoen 2018

Zondag 11 maart jl. werd ons seizoen geopend met de rit: Roggel-Leudalroute, afstand 50 km.

Ondanks een bui vooraf en een nat wegdek stonden 17 enthousiaste deelnemers (A & B-groep) aan het vertrek. Twee leden zaten nog in het bos, 1 lid was nog niet ontwaakt uit zijn winterslaap en een zestal leden miste de start van de openingsrit maar sloten uiteindelijk bij de rotonde (Café ’t Eiland) alsnog aan. Koffie en vlaai stond gereed. Het poetsen van de fietsen gebeurde laat in de middag.

Tekst: Wim Heijmans

Verrassingstocht Jos de Renet, zondag 3 september 2017

Zondag 3 september 2017 werd de verrassingstocht van Jos de Renet, gezamenlijk door de A- en B-groep gefietst. Deelnemers: Marlie Vleeshouwers, Jos de Renet,  Jeffrey de Renet, René Ramakers, Toine Stokbroeckx, Pierre Salden, Rob Michels, Peter van Megen, John van Ool, Bert Steuten, Thijs Segers, Henk v. Gendt, Richard Becker en Wim Heijmans.

De route: Stevensweert, Wessem, Heibloem, Panningen (tussenstop), Kessel, Asselt, Roermond, Heel, Pol, Wessem, Maasbracht, Stevensweert. De lengte van de tocht 94 km en het aantal hoogte meters 260. Gemiddelde snelheid 28,8 km/per uur. Iedereen kon het tempo goed volgen en vond het een mooie tocht.

Verrassingstocht JdeRenet3092017

Bekijk hier de volledige rit.

Tekst: Wim Heijmans

Verrassingstocht Bert Steuten, zondag 16 juli 2017

Zondag 16 juli 2017 was de verrassingstocht van Bert Steuten. De route: Stevensweert, Maaseik, Molenbeersel, Maarheeze, Nederweert-Eind, Wessem, Stevensweert. De lengte van de tocht 95 km en het aantal hoogte meters 166. Er werd goed doorgefietst, gemiddelde snelheid 31,0 km/per uur. Het was dus voor een enkeling Mollemalen.Verrassingstocht Bert Steuten

Bekijk hier de volledige rit.

Tekst: Wim Heijmans

Fietsweekend 16-17-18 juni 2017 Epen Zuid-Limburg

Fietsweekend 16 – 17 – 18 juni 2017 Epen Zuid-Limburg, Hotel Creusen.

Fietsweekend_2017Foto Annet Klinkers

Deelnemers:
Frans, Mirjam, Henk Peeters (niet op foto), Henk Joosten, Petra, Peter, John van Ool, Pierre, Jeff, Wim, Bert, Rob, Igor, Marlie. Op deze foto staan eveneens, René Rijnders, Jeffrey de Renet en Toin Stokbroeckx welke de groep de eerste 60 km vergezelden.

Lees verder Fietsweekend 16-17-18 juni 2017 Epen Zuid-Limburg