Nieuwsbrief 2019 nr.1

Beste leden,

Met de nieuwsbrief willen we jullie alvast informeren over het seizoen 2019.

Voorwoord door de voorzitter
Een nieuw seizoen, een nieuwe start met nieuwe kansen en uitdagingen.
Fietsjaar 2018 hebben we op feestelijke wijze afgesloten met een geslaagde feestavond ter ere van ons 20 jarig bestaan.
In het 20 jarig bestaan is de vereniging uitgegroeid tot bijna 40 leden. In de beginjaren betrof het een groep fietsvrienden die voornamelijk woonachtig waren in Stevensweert met kleine leeftijdsverschillen. Op dit moment woont de helft van de leden buiten Stevensweert en zijn  er grote leeftijdsverschillen. De  jongste leden zijn  geboren in 1990 en zijn 28 jaar oud en de oudste leden zijn geboren in 1941 en 78 jaar. Een verschil van 50 jaar.
De verscheidenheid is enorm toegenomen . Om tegemoet te komen aan de leeftijdsverschillen en fietsbeleving is er na verloop van tijd een A en een B groep ontstaan. Sinds enkele jaren hebben ook de dames hun opwachting gemaakt binnen de vereniging. Deze verscheidenheid geeft de vereniging kleur, maar brengt ook met zich mee dat samen fietsen in een sportieve sfeer steeds moeilijker samen gaat.
Het is nu aan de leden om hier invulling aan te geven. Samen bepalen we de sfeer en dit  kan alleen slagen als het individueel belang niet boven het club belang stijgt. “Aanpassen“ en “elkaar de ruimte geven” is nodig om als vereniging te kunnen blijven bestaan.
Het bestuur heeft voor seizoen 2019 op voordracht van de algemene ledenvergadering een aantal acties uitgezet:
• Fietsreglement en huishoudelijk reglement zijn aangepast;
• Er wordt 2 maanden proef gedraaid om te starten met 3 groepen (A-B en dames).
De proef met 3 groepen kan alleen slagen als er een goede  opkomst is van de leden.  Het is nu aan jullie allen om het fietsseizoen 2019 te laten slagen.
“Geen woorden maar daden” is het devies.

Opening fietsseizoen 2019
Het nieuwe fietsseizoen gaat zondag 10 maart officieel van start met onze traditionele vlaaientocht (route Stramproy). Om 09.30 uur staat het vertrek gepland. Na afloop is bij Café ’t Eiland koffie en vlaai. Bij slecht weer word je om 12.00 uur verwacht in Café ‘t Eiland om het seizoen gezamenlijk te openen.

Toerboek 2019
Het toerboek 2019 heeft u al ontvangen. Jeff de Renet, René Ramakers en Henk Peters hebben weer mooie routeschema’s opgesteld en Marion Leurs heeft voor de uitwerking tot een digitale versie gezorgd. Dank hiervoor. Het toerboek vervult een belangrijke functie. Het afwijken van de afgesproken routes kan alleen besloten worden door  de wegkapiteins. De afspraken zijn vastgelegd in het fietsreglement. De B-rijders volgen ook het routeboek met dien verstande, dat alleen bij klimroutes de pittige klimmen gemeden kunnen worden.

Verrassingsroutes 2019
Dit jaar zullen de verrassingsroutes op de 1ste zondag van de maand verreden worden (vanaf de maand mei). Weet je een mooie tocht of wil je deze organiseren? Neem voor 15 april contact op met Jeff de Renet.

Bestelling fietskleding 2019
De nieuw bestelde kleding wordt in de laatste week van februari verwacht. Deelnemers ontvangen persoonlijk bericht.

Ledenbestand 2019
Bij aanvang van het seizoen 2019 hebben we 38 leden binnen de vereniging. Op de website treft u deze aan. De heer Jo Scholten uit Sittard heeft zich aangemeld als aspirant lid.

Communicatie
Om alle leden te voorzien van informatie wordt er binnen de vereniging gebruik gemaakt van meerdere kanalen. Per mail, website en WhatsApp (“Cycling News Stevensweert”).
Wij zijn er als bestuur op attent gemaakt dat communiceren via deze app niet alle leden van de vereniging bereikt.
Alle officiële informatie van de vereniging zal voortaan via de mail naar de leden verzonden worden en via de website van de vereniging.  De vereniging zal gebruik gaan maken van het volgende e-mailadres: info@twcdemaaspoort.com.
De app “Cycling News Stevensweert” is niet in beheer en onder verantwoordelijkheid van het bestuur van de vereniging, maar is een privaat initiatief.

Fietsweekend 2019
Tijdens de algemene ledenvergadering was niemand bereid om de organisatie voor 2019 op zich te nemen.  Een eerste inventarisatie voor de jaarwisseling via de app leverde een beperkte belangstelling op. Daarna zijn alsnog alle leden via de mail geïnformeerd over de mogelijke deelname. Het fietsweekend 2019 heeft als locatie de plaats Epen, met verblijf in “De Smidse”. Voor  het sluiten van de deadline hebben 9 leden zich aangemeld. Via de mail ontvangen de deelnemers verdere detailinformatie over de betaling, programma en verblijf.

Slotwoord
We willen er samen weer een  mooi fietsjaar van maken en behouden dat we ondanks de verschillende fietsgroepen één club zijn.
Wij  wensen  iedereen een sportief fietsseizoen.

Namens het bestuur,
Pierre Salden, voorzitter.