Fietselfstedentocht 2020

Op de jaarvergadering van 25 oktober jl., is het voorstel gedaan om met een aantal personen deel te nemen aan de Fietselfstedentocht die verreden wordt op pinkstermaandag 1 juni 2020.

De route van deze 235 kilometer lange toertocht voert lang de Friese elf steden en start en finisht traditiegetrouw in Bolsward.
Aan de tocht nemen 15.000 fietsers deel, elk op eigen snelheid. Snelle ‘wedstrijd’-rijders, sportieve rijders, en echte toerfietsers. Hierbij is het erg belangrijk dat deelnemers elkaar de ruimte geven en rekening houden met de lagere snelheid van anderen.

Op en langs de route is het één groot feest. In bijna ieder dorp en iedere stad is wel iets te beleven op deze dag. Van muziek tot aanmoediging spandoeken en extra eten of drinken.

Inmiddels is de tocht zo populair dat er meer aanmeldingen zijn dan de 15.000 beschikbare startkaarten. Daarom wordt er geloot na de vrije inschrijving voor de tocht.
Als je als deelnemer bent ingeloot voor de tocht krijg je een startkaart met groepsnummer.

De deelnemers starten in 23 verschillende groepen, ’s morgens tussen 05.00 en 8.00 uur in het centrum van Bolsward. Iedere 8 minuten start er een groep met ongeveer 650 deelnemers. Om de tocht te volbrengen moeten de deelnemers 15 stempels bij verschillende posten halen en uiterlijk om 24.00 uur bij de laatste finishcontrole in Bolsward zijn.

Het is mogelijk om ons als groep van max 10 personen gezamenlijk in te schrijven. Dan worden we ook in dezelfde startgroep in gedeeld.

De vrije inschrijving opent op 30 november.
Indien je interesse hebt om deel te nemen aan deze tocht, verzoeken we je om dit voor 30 november kenbaar te maken bij het secretariaat (info@twcdemaaspoort.nl), zodat we ons gezamenlijk kunnen inschrijven.

Het inschrijfgeld voor de toertocht bedraagt € 25,–.

Wat betreft de logistiek zal dit waarschijnlijk gaan betekenen dat we op zondag 30 mei richting Friesland gaan en pas op dinsdag 2 juni terugkomen. Houd er rekening mee dat hierbij nog kosten zullen komen voor vervoer, overnachting e.d.

Voor meer informatie: www.fietselfstedentocht.frl

Tekst: Petra Stassen