Nieuwsbrief 2020 Nr1

Beste leden,

Met deze nieuwsbrief willen we jullie alvast informeren over het fietsseizoen 2020.

Voorwoord door de voorzitter
Een nieuw seizoen, een nieuwe start?
Er staat alweer jaargang 22 van onze vereniging op de kalender. De harde wind en vele regen van de afgelopen weken zijn we meer dan moe. We verlangen naar aangename temperaturen een lekker zonnetje en goede fietscondities. Hopelijk kunnen we op 8 maart het fietsseizoen actief openen met fietsen van de route Stramproy.
Tijdens de algemene ledenvergadering hebben we het fietsseizoen 2019 geëvalueerd en de voortgang besproken. Na afstemming werd er gekozen om vast te houden aan een driedaags fietsweekend. Spijtig is het om te melden dat er maar 6 aanmeldingen waren en het bestuur het weekend heeft moeten afzeggen. Voor de toekomst is de optie van 2 dagen wellicht voor meer leden haalbaar. Voor het nieuwe seizoen zijn er geen wijzigingen betreffende de fietsdagen. We houden vast aan de dinsdag, woensdag en de zondag. Het fietsen in drie groepen (A, B en de Dames) is in onze vereniging alleen haalbaar bij een grote opkomst van de leden.
Het is mooi om te kunnen melden dat Wiel Leurs en Toine Stokbroeckx goed hersteld zijn van hun sportongeval en hopen dat ze op 8 maart hun opwachting in het peloton kunnen maken.

Opening fietsseizoen 2020
Het nieuwe fietsseizoen gaat zondag 8 maart officieel van start met onze traditionele vlaaientocht ( route Stramproy). Om 09.30 uur staat het vertrek gepland. Na afloop is bij Café ’t Eiland koffie en vlaai. Bij slecht weer word je om 12.00 uur verwacht in Café ‘t Eiland om het seizoen gezamenlijk te openen.

Toerboek 2020
Het toerboek 2020 met het jaarprogramma heeft u al ontvangen. Veel dank aan de samenstellers voor het opstellen van de vele mooie routes. Het toerboek vervult een belangrijke functie. Het afwijken van de afgesproken routes kan alleen besloten worden door de wegkapiteins. De afspraken zijn vastgelegd in het fietsreglement. De B rijders volgen ook het routeboek met dien verstande, dat alleen bij klimroutes de pittige klimmen gemeden kunnen worden.
Sponsoren 2021-2022-2023
De sponsoren commissie (Ingrid en Pierre) starten dit seizoen de gesprekken op met onze huidige sponsoren om de steun aan onze vereniging weer vast te leggen. Mocht u binnen uw netwerk mogelijke sponsoren kennen vernemen zij dit graag.

Gezocht: leden nieuwe kledingcommisie?
Om volgend fietsseizoen ( 2021) tijdig te kunnen beschikken over het nieuwe kledingpakket vragen we alvast leden die hierin zitting willen nemen. Laat uw kans niet voorbij gaan en meld u aan.

Voortgang reparatie ingeleverde fietskleding.
Door de firma Vermarc is de kleding opgehaald en naar Italië opgestuurd. We hopen voor aanvang seizoen u te kunnen berichten wanneer u de kleding kunt ophalen.

Leden bestand 2020
Vorig jaar hebben Berrie Tholen en Nadia Stoffels de vereniging verlaten. In seizoen 2019 zijn Jos Kannberg en Jo Scholten lid geworden van de vereniging. Het totale ledenaantal bedraagt nu 35 leden, waarvan 7 dames en 28 heren.

Communicatie
Om alle leden te voorzien van informatie wordt er binnen de vereniging gebruik gemaakt van meerdere kanalen. Per e-mail, via publicatie op onze website en of middels WhatsApp (Cycling News Stevensweert).
Alle officiële informatie van de vereniging zal via de mail info@twcdemaaspoort.nl naar de leden verzonden worden en op onze website https://twcdemaaspoort.nl/ van de vereniging worden geplaatst.
De app ‘Cycling News Stevensweert’ is niet in beheer en onder verantwoordelijkheid van het bestuur van de vereniging, maar is een privaat initiatief.

Slotwoord
We willen er samen weer een mooi fietsjaar van maken en behouden dat we ondanks de grote verschillen en 3 fietsgroepen, één club zijn.
Wij wensen iedereen een sportief fietsseizoen.

Namens het bestuur,
Pierre Salden, voorzitter.