Nieuwsbrief 2018 nr.1

Beste leden, 

Met de nieuwsbrief willen we jullie alvast informeren over het seizoen 2018.

Het houden van de jaarvergadering 1 week na de laatste tourrit was zeer geslaagd. De opkomst van de leden was bijzonder groot. Bij het programma fietsseizoen 2018 heeft het bestuur getracht de inbreng van de leden te realiseren.

20 Jarig jubileum

Dit jaar is een bijzonder jaar. Als club vieren wij dit jaar ons 20 jarig bestaan. In de loop van het seizoen zullen wij hier met een aantal activiteiten aandacht aan besteden. De club kent 9 jubilarissen. Fietsers van het eerste uur en nog steeds trouw lid van onze club:

John Creemers, Wim Heijmans, Henk Joosten, Peter van Megen, Henk Peters, René Ramakers, Jeff de Renet, Pierre Salden, Fred van Sinttruijen. Alvast van harte gefeliciteerd.

Opening fietsseizoen

Het nieuwe fietsseizoen gaat zondag 11 maart officieel van start met onze traditionele vlaaientocht (route Roggel-Leudal). Om 09.30 uur staat het vertrek gepland. Na afloop is bij een van onze nieuwe sponsoren Café ’t Eiland koffie en vlaai. Bij slecht weer word je om 12.00 uur verwacht in Café ‘t Eiland om het seizoen gezamenlijk te openen.

Toerboek 2018.

Het toerboek 2018 met het jaarprogramma heeft u al ontvangen. Jeff en Henk hebben weer een mooi routeschema opgesteld en Marion heeft voor de uitwerking tot een digitale versie gezorgd. Dank hiervoor. Het toerboek vervult een belangrijke functie. Het afwijken van de afgesproken routes kan alleen besloten worden door de wegkapiteins.

Nieuwe opzet verrassingsroutes.

De verrassingsroutes treft u niet meer aan in het toerboek. Dit jaar is gekozen voor een nieuwe opzet. Indien de weersvooruitzichten goed zijn zal via de fietsapp op vrijdag (5 x per jaar) de verrassingstocht aangekondigd worden. De start is altijd om 8 uur en de afstand is minimaal 100 km. De niet deelnemers rijden de rit volgens het toerboek, aanvang 9.00 uur.

Sponsoren 2018-2019-2020

Het bestuur is er met behulp van veel leden in geslaagd om voor de komende 3 jaar te kunnen rekenen op de steun van vertrouwde en nieuwe sponsoren. Een nieuwe hoofdsponsor werd gevonden in Financieel Adviesbureau Vleeshouwers. Een compleet overzicht treft u aan op onze website: www.staeveswaert.nl (tabblad sponsoren).

Fietskleding

De kledingcommissie is er in geslaagd om een mooi en kwalitatief tenue voor de komende 3 jaar bij de firma Vermarc te bestellen. Zodra er zicht is op de definitieve leveringsdatum wordt u geïnformeerd. Lof en dank voor de kledingcommissie Rob, Thijs en Wim.

Het kledingclubpakket bestaat dit jaar uit: korte broek met shirt korte mouw, shirt lange mouw en een bodywarmer.

De clubfoto 2018 met sponsoren wordt gemaakt zodra de nieuwe kleding is uitgereikt.

Extra aandacht voor veiligheid, en afspraken bij fietsen in groepsverband.

Het bestuur zal dit fietsjaar hier extra aandacht aan schenken. Niet alleen toezien op het naleven van de afgesproken verkeersregels, maar actief leiding geven middels de wegkapiteins om de verkeersveiligheid te vergroten. Zie fietsreglement op onze website.

Om het clubgevoel te versterken wordt er altijd gezamenlijk gestart met de wegkapiteins op kop. Er zijn altijd 2 vaste splitsingspunten voor de A en B formatie. Bij het fietsen naar het zuiden wordt er gesplitst voor de brug over de “Oude Maas” Bij het fietsen naar het Noorden wordt er gesplitst voor de oversteek van de kanaalweg naar de “sluis Maasbracht”.

We willen er samen weer een mooi fietsjaar van maken en behouden dat we ondanks de verschillende fietsgroepen één club zijn.

Wij wensen iedereen een sportief fietsseizoen.                                         

Namens het bestuur,

Pierre Salden, voorzitter.