Nieuwsbrief nr. 1 2017 “T.W.C. De Maaspoort”

Beste leden,

Een nieuw fietsseizoen, een nieuwe start met weer nieuwe kansen om er een geslaagd seizoen van te maken. De start is veelbelovend. Nu al 16 definitieve aanmeldingen voor het driedaagse fietsweekend in Epen. Het beloofd weer een ouderwets en gezellig weekend te worden!!!!

De evaluatie van het afgelopen jaar heeft er toe geleid dat we, ondanks de voortreffelijke organisatie van de  activiteitencommissie om met de activiteiten de binding en sfeer in de club te versterken, deze op een andere wijze gaan invullen.

Het accent komt dit jaar meer te liggen op extra fietsactiviteiten. Deelname in clubverband aan georganiseerde toertochten. Ook de verrassingsritten door eigen leden zullen we verder uitbouwen. Als  winteractiviteit willen we wel als club deelnemen aan de winterwandeling van het Schuttersgilde Stevensweert. De geslaagde deelname afgelopen jaar van  enkele leden is hier aanleiding voor.

Om de betrokkenheid en inbreng van de leden te stimuleren willen we de jaarvergadering aansluitend aan het fietsseizoen houden. Noteert u alvast 6 oktober voor de jaarvergadering.

Opening fietsseizoen 2017      

Het nieuwe fietsseizoen gaat  zondag 12 maart officieel van start met onze traditionele vlaaientocht ( Stramproy-route 50 km). Om 09.30 uur staat het vertrek gepland. De afspraak is om gezamenlijk te fietsen. In verband met de verkeersveiligheid worden er wel 2 groepen gemaakt (mix van A en B rijders).

Bij slecht weer word je om 12.00 uur verwacht in  “De Beertuin”  om het seizoen gezamenlijk te openen.

Toerboek 2017.  

Het toerboek 2017 met het jaarprogramma heeft u al ontvangen. Jeff en Henk hebben weer een mooi routeschema opgesteld en  Marion heeft  voor de uitwerking tot een digitale versie gezorgd. Dank hiervoor.

Het toerboek is met zorg opgesteld en draagt er toe bij dat de afwisseling van ritten gewaarborgd is. Alleen bij bijzondere omstandigheden kan hier van afgeweken worden. De wegkapiteins zullen dit vooraf aangeven.

Gedrag- fietscode tijdens de tourritten.   

Binnen de vereniging hebben we verschillende doelgroepen met als doel, ” samen met plezier fietsen op je eigen niveau”.

We willen er samen weer een  mooi fietsjaar van maken en behouden dat we ondanks de verschillende groepen één club zijn.

De snelheid van fietsen is meestal de aanleiding tot onderlinge ergernissen. De wegkapiteins hebben hierin een leidende functie, maar als verzoeken om de snelheid aan te passen niet gehonoreerd worden moeten deze leden zich de vraag stellen of fietsen in onze club wel bij hun past.

Wij roepen daarom eenieder op deze positieve gedragscode met daden te ondersteunen. Het doel samen met plezier fietsen in een vereniging moet hierbij voorop staan.

Afspraken: 

Dinsdag: Deelname voor alle leden. Dames bepalen de fietssnelheid en fietsen voorop.  Route: In overleg met de wegkapiteins

Woensdag: Deelname voor alle leden. Altijd de mogelijkheid te fietsen in A of B groep. Route: in overleg wegkapiteins.

Zondag :Deelname voor alle leden. Altijd de mogelijkheid te fietsen in A of B groep. Route: conform Toerboek 2017

Verrassingsroute: Deelname voor alle leden. Detailinformatie over route en vertrektijdstip worden vooraf bekend gemaakt. Leden die niet deelnemen aan de verrassingstocht kunnen om 9.00 uur starten en in onderling overleg een route afspreken

Website      

Voor het  actueel houden van de website heeft het bestuur een nieuwe beheerder gevonden.

Wim Heijmans gaat de site actueel houden. Wij bedanken Henri voor het operationeel maken van de site en wensen Wim en veel succes met de verdere invulling.

De verkeersveiligheid

Een bron van zorg blijft de verkeersveiligheid. De drukte op de fietspaden, de verkeers- remmende maatregelen en het fietsen met grote groepen vragen van iedereen adequaat gedrag. Met tevredenheid hebben we kunnen vaststellen dat de naleving van de afgesproken verkeersregels sterk verbeterd is. We vragen daarom deze stijgende lijn vast te houden en  extra aandacht te blijven geven aan de veiligheid.

Het motto blijft: “De echte wielrenner laat van zich horen, maar vriendelijk, bellen, ritsen en de laatste bedankt de medeweggebruikers”.

We rekenen erop u zondag 12 maart  allen te mogen begroeten onder mooie fietsomstandigheden en wensen iedereen een sportief fietsseizoen.

Namens het bestuur,

Pierre Salden, voorzitter.